maanantaina, huhtikuuta 24, 2006

Maaninen maanantai

Aurinkolasit silmille, kuulokkeet korviin, kolhuinen kypärä päähän. Karvaiset korvaläpät ovat rumat, mutta ne estävät tuulta ja liikennettä viemästä diskantteja mennessään. Aamunkankeat jäsenet vertyvät polkiessa ja ilmavirta puhaltaa unihiekat pois.

Angie Stonen tahtiin Vihdintietä pitkin, koukkaus Keskuspuistoon pois maantien pölystä. Nouseva aurinko paistaa, ilma on lämpenemässä. Huopalahden pitkällä suoralla on pakko vetää rumpusoolo ohjaustankoa vasten ja kitarasoolo päälle - ihmetelkööt junamatkustajat. Kun I believe in a thing called love kajahtaa korviin niin edes nousu Ilmalan ylikulkusillalle ei tunnu missään. Pitkä lasku, taas kiivetään Pasilan aseman ohi ja lasketellen alas Linnanmäen ohi.

Banglesin iki-ihku Manic Monday virittelee työviikon alkuun. Loppumatka Töölönlahden rantaa, viimeiset jäät ja Linnunlaulu hohtavat auringossa kilpaa Suurkirkon ja Uspenskin kullattujen sipuleiden kanssa. Autoilijat jäävät Mannerheimintielle seisomaan jonoihinsa.

Kolmivaihteinen parkkiin, huomenet vahtimestareille, suihkuun ja silitetty paita päälle. Maanantai, antaa tulla mitä vaan!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Näin. Kaunista, totta ja oikeudenmukaista. Bangles on kasarin helmi, olemisen mieli.