keskiviikkona, toukokuuta 31, 2006

Futaaja 2.0

Kävin viikolla duunin jälkeen Kampin torilla ihmettelemässä suomalaisten huippufutaajien showpelejä kolmella kolmea vastaan. Olenkin nyt isoja nimmareita rikkaampi. Nauraa hohotin ja hihkuin ihmetellessäni Forssellin, Tainion, Pasasen ja kumppaneiden jalkatyötä. Ilmatilan herra Sami Hyypiä oli hieman hukassa kikkamestareiden armottomassa pyörityksessä pienessä ringissä. Forssellin jalkoja ei vauhdissa edes kunnolla erottanut. Näytti epäilyttävästi siltä että pallo olisi ollut magneetilla kiinni jalassa. Välillä rinkiin pääsivät myös juniorit ja kehitysvammaisten maajoukkue, joka ajeli sukille kuvia kumartamatta. Taisivat pelimiehinä tietää, etteivät vastustajat kehtaisi monottaa kehareita samalla mitalla.

Hyypiä on perusfutaajan näköinen. Kirveellä veistetty, rehellisen asiallinen Hyypiä ei vaatteilla koreile tai haastatteluissa retostele. Joukkuekavereiden sambatessa FA Cupin voitonhuumassa Hyypiä manaili puolustuksen virheitä. Tuttu futismimmi vei kaverinsa maajoukkuetuttujensa hotelliin jatkoille, joita Hyypiä isännöi herrasmiesmäiseen tapaansa. Jalkapallosta autuaan tietämätön jatkovieras kyseli Hyypiältä mistä päin tämä on kotoisin. Kuultuaan vastauksen nainen totesi että "sä oot varmaan aika kuuluisa siellä Voikkaalla". Kaiken voittanut maailmantähti vastasi naama peruslukemilla että joo, aika moni mut siellä tuntee.

Jos Hyypiä, Forssell ja Litmanen ovatkin loistavia kentällä, vetävät he haastatteluidensa puisevuudessa vertoja Tanja Karpelalle ja Kimi Räikköselle. Uuden polven futaajat ovat eri maata. Kynttilöitä ei pidetä vakan alla, fledat viritetty pinneillä ja pannoilla, löytyy tatskoja, koruja ja röyhkeitä viiksi/pulisonkivirityksiä. Esimerkiksi Klubi 04:n avauskokoonpano näyttää enemmän poikabändiltä kuin futisjoukkueelta. Eremenko junior on jo sitten chav sanan kaikissa merkityksissä.

Futaajaa 2.0 edusti Forssellin voittoisassa minijoukkueessa kikkaillut Hongan Jami Puustinen. Kateelliset väittivät että Puustisen pojalla meni kusi päähän kun soppari ManUn nuorisoakatemiaan oli taskussa. Jami kävi ennen B-junnujen SM-sarjamatsin alkuvihellystä dissaamasasa koko vastustajajoukkueen: "teillä ei oo yhtään jätkää maajoukkueessa". Saa nähdä kasvoiko Jamista Manchesterissa mies vai ei. Toivottavasti peliaikaa Hongassa irtoaa ja vanha maalivainu on tallella. Tekniikan puutteeseen tai vaatimattomuuteen Jamin pelit eivät ainakaan kaadu.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Aika vähiin on Jamin peliaika Hongassa jäänyt kuluvalla kaudella: 7 matsin aikana yhteensä 155 minuuttia, yksi maalikin on tullut tehtyä. Moni on varmasti odottanut suurempaa roolia joukkueessa.

Nuorten futareiden muotitietoutta tervehdin ilolla. Ne pitääkin saada annan ja menaisten kanteen calvin kleinin kalsarisarjaansa esittelemään. Se saattaisi lisätä kiinnostusta kotimaiseen futikseen.

Anonyymi kirjoitti...

tervehdin ilolla petterin ideaa!

-veikko

Anonyymi kirjoitti...

Ai niin, unohdin kysyä, että keneltä sait (nimmarit)? Jos Ägältä, niin mä en puhu sulle viikkoon. Mikä on multa aika suuri lupaus. 8-)