keskiviikkona, heinäkuuta 19, 2006

Jos tyttö ei juo

Kaikkihan sen tietävät että jos nainen ei ota niin sehän on raskaana. Moni siunattuun tilaan päätynyt haluaa kertoa iloisen uutisen vasta raskauden edettyä riskaabeeleimpien alkukuukausien ylitse. Näiden kuukausien aikana ei Suomessa voi juuri muualla kuin jossain uskonnollisessa yhteisössä välttyä lukuisilta iltamilta, joissa tarjotaan viunaa. Ja täällä sellainen, joka ei juo, on joko Oras Tynkkynen tai jotenkin epärehellinen ihminen.

Viinan juonti raskauden alkuvaiheessa on tosi huono idea, mutta miten selvitä juomatta? Tässä PK-sektorin vinkit salaraskaille:
  • Ole kuskina, sillä selityksellä voit olla kerran juomatta. Toisella kuskikerralla olet varmasti raskaana.
  • Jos sinä syöt kahden edestä niin puolisosi juo kahden edestä! Tätä ei jostain syystä neuvolassa kerrota... voitte vaihdella huomaamatta laseja puolisosi kanssa ja lasisi tyhjenee vaikka et juo ollenkaan! Puolison on hyvä himmata ryyppäämistään ennen lapsen syntymää.
  • Älä koskaan tilaa alkoholitonta olutta tai kieltäydy tarjotusta alkoholijuomasta, voisit saman tien laittaa "paksuna"-T-paidan päälle. Kuljeskele sama lasi kädessä vaikka koko ilta, ketään ei kiinnosta juotko siitä mitään.
  • Jotkut ovelat salaraskaat ovat täyttäneet siideripullonsa etukäteen alkoholittomalla siiderillä. Näin huikkaa ottava kaverikaan ei epäile mitään.
  • Voit "uhohtaa" sinulle sinulle tarjotun drinkin jonnekin kuljeskeltuasi sen kanssa riittävän kauan. PK-sektori ei suosittele viinan kaatamista kukkaruukkuihin, kukat kuolevat. Juoda ei tarvitse, pääasia että lasi on kädessä.
Ei sitten muuta kuin lisääntymään! Näillä vinkeillä voi selvitä ilman vatsahuuhtelua myös iltamasta YO-kunta-aktiivien, tai jopa kunnallispoliitikkojen kanssa.

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Viimeisimmät vinkeistä ovat niin friikkejä, että seuraavaksi odotamme ohjeita ajalle, jolloin raskaus on jo julkista. "Mä näin, kun se silloin heinäkuussa joi. Sen oli pakko olla jo silloin raskaana. Onkohan sillä lapsella kaikki hyvin?"

Jussi kirjoitti...

Totuus on vinkkejäkin friikimpää, eräskin teeskenteli duunissaan viikkokausia tupakointia välttääkseen paljastumasta salaraskaaksi. Ei kukaan väittänytkään lasten saamista helpoksi. Ei siinä muu auta kuin ilouutista kertoessa lisätä että "mä muuten silloin feikkasin sen juomisen siellä häissä/kotibileissä/ /pussikaljalla/pikkujouluissa, menitte lankaan!".

Anonyymi kirjoitti...

Tälle voisi kirjoittaa jatko-osan siitä, miten tulkitaan se kun mies ei juo.

Yleisin tulkinta on se, että kyseessä on hirveä juoppo joka tuli ylittäneeksi rajan, jonka jälkeen ei voi enää ottaa yhtään. Kakkosena tulee se, että on sairaana. Kovana kolmosena on arvailu uskonnollisuudesta.

Anonyymi kirjoitti...

Mikään viinanjuontiharhautus ei kuitenkaan ylitä sitä joviaalia tapaa, miten Jussi lopulta paljasti tulevansa isäksi ensimmäisen kerran.

Aasinsiltojen kruunaamaton kuningas lienee tilanne, jossa mies letkeästi käänsi keskustelun kahviin lisättävästä maidosta tulevaan vauvaan. "Ai niin, maidosta puheenollen, meitä on kohta kolme...".

Anonyymi kirjoitti...

Mä en tiedä, miksi en ole törmännyt suurempiin kummasteluihin siitä, miksi en juo. Ainoastaan Timor yrittää painostaa. Ehkä ne vaan puhuu musta pahaa selän takana? Tai sitten ne ajattelee että olen ikuisesti salaraskaana? Ei kun joo, ne varmaan luulee, että olen juonut itseni pyörätuoliin... Tai sitten muistutan erehdyttävästi Orasta.

Yksi tosi hyvä tekosyy on joku lääkekuuri. Olen kokeillut kyllä erilaisia syitä ennen kuin joku tuttu on auliisti paukauttanut, että "No kun toi on absolutisti."

Anonyymi kirjoitti...

Minä olen aina vain sanonut olevani muslimi.

Anonyymi kirjoitti...

Muslimi-salapuku ei välttämättä toimi, sillä muistan olleeni melkoisessa pätäkässä muutaman muslimin kanssa.

Miten olisi vetoaminen kovempien aineiden käyttöön? "Ei toi keskikalja vaan tunnu missään, onko sulla funny brownieseja?" Tästä tulikin mieleeni ensimmäinen kokemus huumeita kaupanneesta jannusta Hgin rautatieasemalla. Halusi myydä mulle pillereitä, joilla "pääsee taivaaseen". Koska olin sillä kertaa menossa Myyrmäkeen, kysyin josko hänellä olisi jotain, millä pääsee sinne asti...

Jussi kirjoitti...

Tuo muslimialibi on kyllä osoittautunut käteväksi, koska olen jostain syystä joutunut usein kristillisten hihhuleiden käännytysyritysten kohteeksi. Asematunnelissa vastaan kiilaaville ristiretkeläisille kun on todennut heit kättelyssä Allahu Akbar, on juttu yleensä jäänyt siihen.

Anonyymi kirjoitti...

Koulumaailmasta anekdootti: yläkoululaisten etiikan kurssilla(liittyy uskonnon opetukseen)pohdittiin mm. juomista ja sen tiimoilta myös streittareita. Oppilaiden kulmakarvat kohosivat pilviin, kun ihan asiallisesti kerroin tästä "uudesta, kasvavasta muoti-ilmiöstä"...

Jospa valoisassa tulevaisuudessa juomaton ei olisi sama kuin raskaana tai muutoin sairaana, eikä edes kummajainen, vaan tiedostava, itsestään huolehtiva ja moderni, normaali aikuinen.