torstaina, tammikuuta 25, 2007

Oikeistomörön paluu


Vaalien lähestyessä kantautuu puoluetoimistoista ja mainostoimistoista kuumeinen näppäimistöjen ja vasaroiden pauke.

Entinen työväenpuolue SDP jälleen kaivamassa punalippuja naftaliinista. SAK:n soppatykit on jo suunnattu kohtaamaan Oikeistomörkö, jota Eero Heinäluoma ja Jouni Backman yrittävät herättää laboratoriossaan sähköshokein ja vaijerein. Paasitornin kiviholvien uumenissa tiedetään että Oikeistomörkö on saatava liikkeelle lähiöiden asukkeja pelottelemaan jotta vaaleissa tulisi menestystä. Ruotsin puoluetovereilta on saatu jo varaosia Oikeistomörön kunnostamiseen.

Varoittavia esimerkkejä on riittämiin. Ruotsin ja Saksan demarivalta päättyi kun ihmiset kyllästyivät itsetyytyväisiin demaripomohin eivätkä kansalaiset enää uskoneet Oikeistomörköön. Työväen ystäviksi ryhtyneet moderaatit loikkasivat röyhkeästi demareiden tontille. Iso-Britanniassa työväenpuolue on helisemässä kun arvoliberaaleiksi työväen ystäviksi naamioituneet konservatiivit nakertavat Oikeistomörköä.

Kaikkien näiden maiden demarit ovat itse syypäitä Oikeistomörön huonoon pelkokertoimeen. Blairin kaudella työväenpuolue rynnisti kohti poliittista keskustaa ja ajoi oikeiston ahtaalle. Se oli mahdollista, sillä kaksipuoluejärjestelmässä ei ole pelkoa kahden rintaman sodasta. Schröder laski veroja ja heikensi sosiaaliturvaa samanaikaisesti. Suomen demareiden veropolitiikka (veronalennukset, varallisuusveron poisto) on puolestaan ohittanut oikealta kokoomuksen vaalilupauksetkin.

Suomessa tosin Oikeistomörön esiin manaamiseksi riittää vihjaus voimiin, joiden mielestä muiden kuin demareiden pitäisi muodostaa hallitus. Jounilla oli salaliitosta jo ”aihetodisteita”. Sisäministeri Darth Rajamäki puolestaan varoitti oikeistovoimien esiinmarssin uhkaavan Suomen sisäistä turvallisuutta. Jatkossa kuulemme Eerolta lisää pelottelua hyvinvointipalvelujen yksityistämisestä. En uskokaan että Suomen demareille käy kuten puoluetovereille Saksassa ja Ruotsissa. Veikkaan että Oikeistomörköön saadaan kuin saadaankin virtaa, SDP voittaa vaalit ja alentaa vaalien jälkeen ensi töikseen veroja. Sen jälkeen onkin voimassa taas uuden ydinvoimalan osto.

Ei kommentteja: