tiistaina, tammikuuta 10, 2006

Viralliset painorasistit

"Normaalistihan painorasismi on sairasta, se on todella väärin", toteaa Painonvartioiden viestintäpäällikkö Riitta Rantanen Ajankohtaisessa kakkosessa. Hänen firmassaan painorasismi on kuitenkin kirjattu työsopimuksiin.

"Paikkareiden" ohjaajan liksa putoaa jos paino ei pysy ihannepainossa. Ohjaajan duunit loppuvat myös ja ylipainoiset siirretään pois silmistä johonkin sermin taakse muihin kuin asiakaspalvelutehtäviin. Ihana, upea Tanja Tiainen, joutui äitiysloman jälkeen hyllytetyksi kun painotavoite ei alittunut imettävältä tarpeeksi nopeasti. Näin kiitettiin kymmenen vuotta ryhmiä vetänyttä suosittua ohjaajaa. No, Tanjalla on maisterina muutakin tekemistä.

Kaikki tämä on tietty laitonta, palvelualojen ammattiliitto PAM on jo puuttunut asiaan ja Paikkareita vastaan on nostettu useita kanteita.

Se mikä tässä lafkassa eniten ottaa päähän on asema Virallisena Ravitsemusasiantuntijana. Samoin kuin tietokonevirusuutisissa haastatellaan FSecuren tyyppejä "neutraaleina asiantuntijoina", ovat Painonvartijat telkussa, naistenlehdissä ja työpaikoilla antamassa lausuntoja siitä miten eletään terveellisesti ja kohennetaan kansanterveyttä.

Minunkin työpaikallani on säännöllisesti tilaisuuksia, jossa Paikkareiden lähettiläs tulee neuvomaan oikeanmerkkisten kevyttuotteiden syömistä ja värväämässä possea laihdutusryhmiin. Ensi kerralla minä menen tilaisuuteen mukaan!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Olihan se Paikkareiden Riitta kaiketi eilisessä iltapäivälehdessä neuvomassa, miten parasta ja kevyintä kahvin särvintä olisi ihan peruspulla, kun sen voi leipoa ilman rasvaa. Että voi voi, kun sitä rasvaa laitetaan joka paikkaan. Et jos saisi edes kääretorttua, josta jätetään rasvaiset kräämit välistä pois ja hilloa vaan sisälle.

Miksi, oi miksi ko. yritys ei puhu sokerista, vehnäjauhoista ja muusta terveellisestä.

Ai niin, bisnes kuihtuisi.