torstaina, kesäkuuta 08, 2006

Mustat hevoset

Juttelin aamujunassa kahden nuoren ghanalaisen insinööriopiskelijan, Charlesin ja Alexin kanssa - jalkapallosta tietenkin. Uskoni Ghanan joukkueeseen on vahvempi kuin heillä. Kuulin että joukkueen diiva Sammy Kuffour on otettu takaisin joukkueeseen.

Täänään alkavissa MM-kisoissa on Brasilia lähes kaikkien suosikki mestariksi. Brassien asenteesta kertoo jotain se, että avauskokoonpano julkistettiin jo kuukausi sitten. Joka kisoissa tuntemattomuudesta nousee joukkueita ja pelaajia jotka tekevät yllätyksiä ja nousevat ikuiseen maineeseen. Ajatelkaa vaikka Kamerunin Roger Millaa, nelikymppistä vapaaherraa, joka hälyytettiin aurinkorantojen höntsypeleistä MM-kisoihiin tekemään ikimuistoisia maaleja ja tanssimaan lambadaa kulmalipulla. Entäs sitten Kolumbian seikkaileva ihmemaalivahti René Higuita tai yhden ottelun viidellä maalilla itsensä kuolemattomaksi tehnyt Oleg Salenko. Seuraavan kuukauden aikana syntyy taas uusia tarinoita, maaleja ja tapahtumia joita kerrataan vuosia jälkeenpäin niin Afrikassa kuin pohjolassa.

PK-sektori paljastaa nyt kisojen mustat hevoset, joita kannattaa seurata suosikkien ohella:
  • Norsunluurannikko: Afrikan tähti Didier Drogba johtaa MM-kisojen ensikertalaisjoukkuetta, joka on täynnä huikeaa lahjakkuutta. Tämän joukkuueen kyydissä tulee vastustajilla hikinen ilta sillä vauhtia, taklauksia ja voimaa piisaa. Arsenalin Eboue ja Toure johtavat kovaa puolustusta ja Drogba mättää maaleja. Alkulohko C on kyllä kaikista kovin.
  • Portugalilla on kasassa kova ja kokenut joukkue, jossa on kypsyyttä ja taitoa. Peliä pyörittävä Deco on pieni ja ärsyttävä tyyppi, mutta tekee valtavasti töitä ja luo tilanteita. Jos Pauleta saa viimein sihdin kohdalleen niin Portugal voi mennä pitkälle.
  • Australian viimeistä kotiottelua oli Melbournessa katsomassa 95 100 ihmistä. Ausseilla on fyysinen ja hyvä joukkue, joka viimeksi pelasi Hollannissa tasan 1-1. Ihmevalmentaja Hiddink on vienyt joukkueita pitkälle ennenkin.
  • Ukraina ei sekään kuulu suosikeihin mutta joukkue on yhtenäinen ja taitava, kärjessä viilettää yksi maailman parhaista hyökkääjistä, Andriy Shevchenko. Jos loukkaantumishuolet hellittävät niin Ukraina potkii pitkälle.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Pari ajatusta liittyen mustiin hevosiin. Kisojen varmimmat flopit löytyvät akselilta Italia-Espanja-Hollanti. Ja tämä vain siksi, että minulla on sympatioita noita jengejä kohtaan (jostain syystä) ja ne ovat aika takuuvarmasti pettäneet odotukset viime vuosina.

Jos olisi olemassa kilpailukykyä mittaavia tutkimuksia sen suhteen, missä maassa hukataan eniten valtavaa henkilökohtaista taitoa taktisiin vaatimuksiin, epäilisin Italian olevan korkealla tällä listalla.

Anonyymi kirjoitti...

Argentiina tuli, pelasi ja voitti...

Jussi kirjoitti...

Azzurrin miehenä uskon että kun Trapattonista on päästy eroon niin Italian pelaajat pääsevät myös hyökkäämään. Olipa taktiikasta mitä mieltä tahansa niin perinteen voimalla ja asenteella Italia menee taas kerran pitkälle. Sen lisäksi pulisongit on kunnossa ja Armanin puvut silitetty.

Jos joku tietää miltä Juha Miedosta tuntui hävitä Thomas Wassbergille 50 km hiihdossa niin espanjalaiset tietävät. Iberian voittamattomat armadat uppoavat kisat toisensa perään, tällä kerta jälleen puolivälierissä ja Brasiliaa vastaan.

Hollannilla tulee olemaan alkulohkossa tiukkaa Norsunluurannikon ja Argentiinan kanssa.

Ennakkosuosikeista junttienglantilaisille aikainen putoaminen tulee tekemään hyvää.
Saksan päätyyn tehdään myös liikaa maaleja kotitunnelmasta huolimatta.

Forza Azzurri!

Anonyymi kirjoitti...

Tänään hurraamme Australian ja USA:n puolesta!!!