keskiviikkona, kesäkuuta 28, 2006

Rakkain helmipöllökokemus

Ilkeä demariministeri Susanna Huovinen ei myöntänyt Sävelradion toimiluvalle jatkoa, mistä on syntynyt kova parku ja jonkinlainen kansanliikkeen tynkäkin. Piti ihan mökiltä tullessa kuunnella että mistä sitä ollaan jäämässä paitsi.

Kanavalta tuli tietenkin Rentoa musiikkia aikuiseen makuun, kuten jinglessä luvattiin. Ei ollut yhtään biisiä, jota ei olisi tuntenut tai vähintään osannut hyräillä mukana. Mikä siinä on että "aikuinen maku" tarkoittaa aina jotain munatonta - etten sanoisi demaria? Bändi aikuiseen makuun ei ainakaan ärsytä ketään eikä soita liian lujalla. Aikuisrock on sana jolla pilkataan sielunsa myyneitä rokkareita. "Hoidetaan tämä nyt kuin aikuiset" kuulostaa: "Teeskennellään vaan ettei tässä ole mitään tilannetta päällä ja niellään se raivo/muu tunnetila." Yökerho aikuiseen makuun, ei helvetti... Ainoa ei-munaton aikuis-alkuinen taitaa olla aikuisviihde. Ihmetellään sitten vielä että miten se aikuisuuteen siirtyminen on niin vaikeaa että halutaan tavoitella jotain ikuista nuoruutta.

Takaisin Sävelradioon, pirteän naistoimittajan mielestä Harri Marstion kappale Tämä maa sai aina palan kurkkuun: "Tämä on kova ja ankara maa, tämä pitkien pilvien maa." Olisi kanava vaihtunut viimeistään kertsissä, ellei biisin jälkeen olisi ollut päivän kohokohta: Rakkain helmipöllökokemus. Kuulijat saivat kertoa Rakkaimmasta helmipöllökokemuksestaan ja ällistyttävää kyllä, sellainen myös löytyi eräältä naisihmiseltä. Soittaja muisteli kaihoten lapsuuttaan maalla. Silloin lapsena kuulin metsästä jotain erikoista ääntä ja olin aivan ymmälläni, mutta sehän olikin se ystävämme helmipöllö. Sitten isäni tuli ja ampui sen pöllön ja täytti sen ja se on ollut minulla sellainen ihana muisto lapsuudesta, naisihminen totesi. Ja olipa se pirteän toimittajan mielestä tosi hauska tarina ja siitä lähtee sävelradion t-paita palkinnoksi sinne järvisuomeen.

Ei muuta kuin nimeä adressiin ja Sävelradiota pelastamaan!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ei jumalauta, rakkain helmipöllökokemus? Jotensakin toivon, että toimittajalla oli venähtänyt juhannus pitkäksi, ei kai tuollaista ideaa voi keksiä ilman kemiallista stimulaatiota. Ja joltain vielä todella löytyi sellainen kokemus! Millaisen ihmisen rakkain eläimeen liittyvä kokemus on se, jossa isä ampui ko. eläimen? Mun rakkain kettukokemus ei ollut katsella kun eno töräytti 2000 volttia sähköä tarhakettuun. Siihen olisi tarvinnutkin hieman Marstiota taustalle laulamaan pitkistä pilvistä.

Jussi kirjoitti...

Ei ollut helppo lapsuus sulla...
Sitä mäkin mietin että missä palaverissa se oli keksitty. Vaimo vielä täsmensi että se oli valittu parhaaksi kuulijoiden lukuisista helmipöllökokemuksista. Minkähänlaisia ne muut sitten oli? Taitaa niillä olla oikeasti kuuntelijoita. Sillä soittajanaisella on siis ollut vuosikymmeniä matkassa se teloitettu elikko, kinkyä.