tiistaina, kesäkuuta 27, 2006

pääosissa Itäinen tuuli ja Azorien haukka

Isäukko parka joutui kiskomaan pulkalla telkkaria pitkin metsäpolkua kun en voinut olla ilman jokapäiväistä jalkapalloannosta kesämökilläkään. Nyt alkaa olla MM-kisojen kahdeksan parasta selvillä ja on aika katsastaa miten PK-sektorin mustille hevosille kävi. Toivottavasti en ole pilannut kenenkään kisäjännitystä kertomalla etukäteen liikaa yllätysnimiä (öhm, köhm).

Norsunluurannikon ponsi ei lopulta riittänyt kivikovasta C-lohkosta jatkoon, loistava Argentiina ja Hollanti olivat liian kovia ja juonikkaita. Sen sijaan Norsut olivat Kroatiaa vastaan sitten vuoden 1970 kisojen ensimmäinen joukkue, joka nousi kahden maalin tappioasemasta voittoon.

Australia ylsi kuin ylsikin sensaatiomaisesti jatkoon alkulohkostaan, jykevät ja taitavat aussit jyräsivät japanilaiset ja tasasivat pisteet kroaattien kanssa. Italiaa vastaan vain viekkaudella ja vääryydellä annettu rangaistuspotku esti aussien pääsyn kahdeksan parhaan joukkoon.

Niinikään PK-sektorin mainostama toinen ensikertalainen, Ukraina, kokosi rivinsä Espanjaa vastaa kärsityn rökäletappion jälkeen. Shevtsenko on parsinut vähitellen jalkansa kisakuntoon ja alkulohkon jälkeen pudotti masentavaa futista pelanneen Sveitsin. Ukrainan nousu kahdeksan parhaan joukkoon on ollut muille paitsi PK-sektorin lukijoille yksi isojen isoimmista yllätyksistä.

Portugal puolestaan voitti alkulohkonsa ja pudotti joukkotappelun tunnelmissa Hollannin jatkosta. Seuraavaksi portugalilaiset ovat valmiita juonimaan punakat engelsmannit ulos kisoista.

lopuksi futaajien taiteilijanimet top 5
  1. Itäinen tuuli (Andriy Shevchenko)
  2. Azorien haukka (Pauleta)
  3. Pikku Aasi "El Burrito" (Ariel Ortega)
  4. Bilbaon teurastaja (Andoni Goikoetxea)
  5. Pikku kani "Conejito" (Javier Saviola)

Ei kommentteja: