lauantaina, tammikuuta 28, 2006

Kaappifutaajat

Viimeisen päälle stailatut jalkapallolijat halaavat ja suutelevat toisiaan maalien jälkeen, lentopalloilijat ja kiekkoilijat taputtelevat toisiaan pepulle. Homoudella ei tässä kuitenkaan ole mitään osaa eikä arpaa, sillä homoja jalkapalloilijoitahan ei ole. As if. Jopa papit voivat tulla nykyään kaapista mutta homous on (miesten) urheilussa edelleen tabu.

Kiekossahan raimosummasten pahin kirosana on "neiti" ja adjektiivi "naismainen". Jos on tullut mollattua kiekkoilijoita niin ei brittifutaajiakaan voi älyköiksi kehua. Englannin valioliigan 20 managerista yksikään ei uskaltanut vastata BBC:n radion kyselyyn homofobiasta.

Viime aikoina raskaana olevan vaimonsa hakkaajana kunnostautunut Liverpoolin Djibril Cisse totesi ettei enää pussaile joukkuetovereitaan maalien jälkeen koska pelkää muiden luulevan homoksi. Vaimon hakkaaminen tuntuu brittien mielestä olevan paljon pienempi synti kuin homous. Mm. Nottinghamissa ja Norwichissa pelannut Justin Fashanu on tostaiseksi ainoa kaapista tullut brittifutaaja. Hän joutui kestämään armotonta pilkkaa, sai niskaansa seksuaalirikossyytteen ja päätyi lopulta itsemurhaan - ei kovin rohkaiseva esimerkki.

Entinen huippuhyökkääjä ja manageri Alan Smith totesi: I`ve had players over the years who were single and read books so others said they must be gay.
Kirjojen lukeminen on siis homojen hommaa, OK. Suomalaista älykköfutaajaa Aki Riihilahtea on varmaan sitten pidetty homona myös. Hänen pelikaverinsa ihmettelivät Palacessa että miksi lukea kirjoja kun on rahaa, autoja ja voi pelata pleikkaria. Paul Gascoigne, brittien Matti Nykänen, ja muut futaajat ovat Matin veroisia myös elämänviisauksien laukojina. Tässä pari helmeä:
  • Stuart Pearce: I can see the carrot at the end of the tunnel.
  • David Beckham: My parents have been there for me, ever since I was about 7.
  • Ian Rush: I couldn't settle in Italy - it was like living in a foreign country.
  • Paul Gascoigne: It was a big relief off my shoulder.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Stuart Pearcen kunniaksi on mainittava hänen panoksensa Englannin "virallisen" lukutaitoprojektin mannekiinina. Hän itse luki ensimmäisen kirjan vasta yli 30-vuotiaana, mutta on jäänyt koukkuun.

Sellaista se on, kun on kurjista oloista lähtenyt.

Anonyymi kirjoitti...

Nice site!
[url=http://dnbwjziy.com/rcde/tgtd.html]My homepage[/url] | [url=http://ldbszjld.com/aryd/nryk.html]Cool site[/url]

Anonyymi kirjoitti...

Good design!
My homepage | Please visit

Anonyymi kirjoitti...

Good design!
http://dnbwjziy.com/rcde/tgtd.html | http://yiwoldij.com/bsll/zrel.html