tiistaina, toukokuuta 02, 2006

enää 37 päivää!

Ai mihin, no Saksan MM-kisoihin tietenkin!

lätkäkisat ovat ovella mutta ketä kiinnostaa? Jokavuotisten jääkiekon kaljatelttakisojen turhuutta ja aneemisuutta kuvaa se, että parhaat pelaajat eivät viitsi tulla niihin. Jalkapallon MM-kisat ovat sen sijaan joka futaajan unelmien täyttymys, jopa Real Madridin Ronaldon kaltaiset starat himmailevat seurajoukkueessaan ollakseen terveinä MM-kisoissa.

AAAA jeee! EM-kisojen tuska on unohdettu, Kreikkalaiset inhojalkapalloilijat ovat kotirannoillansa auringonotossa, Azzurri tulee taas, Ruotsi on mukana ja Afrikasta tulee taas liuta tuntemattomia joukkueita tekemään yllätyksiä.

Pelaajat ja valmentavat vaihtuvat, mutta kansalliset erityispiirteet pysyvät. Saksa jyrää varman päälle, ruotsalaisten joukkuehenki on saumaton, latinojen kosketus on pehmeä ja tunteet kuumana, afrikkalaiset juhlivat tanssienniin taklauksia kuin maalejekin, brasilialaisille ei riitä voitto vaan vastustajan pyörittäminen, espanjalaiset alisuorittavat jälleen. Omat suosikkini, italialaiset, palaavat viimein hyökkäävään peliin ja tyylittelevät niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin.

En olisi uskonut ikinä mainostavani Nikea, mutta uudet Eric "Le Roy" Cantonan isännöimät Niken mainokset, joiden pääosissa kikkailevat Ronaldot, Henry, Zlatan, Rooney ja brassien maajoukkue, ovat niin huikeita etten voi olla suosittelematta:
Kaikista paras on pätkä, jossa nököhampainen pikku-Ronaldinho jallittaa junnuturnauksessa vastustajia mitä ihmeellisimmillä kikoilla. Väliin on leikattu Nauravan Kulkurin nykyistä, ällistyttävää jalkatyötä.

Loistavia ovat myös BBC:n futiskoulun "tanssii tähtien kanssa" eli:

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä Jussi! Jalkapallon hienoutta voi tuskin koskaan liikaa korostaa.

Koska käsittelet suomalaista jalkapalloa blegeissasi? Se onkin hankala aihe...