tiistaina, joulukuuta 06, 2005

Oltiin itsenäisii, oltiin toisissa kii

Jaaha, itsenäisyyspäivän kunniaksi sitten päätettiin kysellä suomalaisilta että halutaanko tänne lisää maahanmuuttajia. Isylit ja äitylit jäävät joukolla eläkkeelle ja kymmenessä vuodessa työelämässä poistuu 700 000 - 800 000 ihmistä. Tilalle on tulossa aika helvetin paljon vähemmän. Vuonna 2030 meillä on 400 000 eläkeläistä enemmän kuin nyt.

Suomalaiset, maailman nopeimmin ikääntyvä kansa, kyselevät vielä 2005 toisiltaan että haluttaisiinko me tänne porukkaa vai ei. Neljä viidestä oli tietty sitä mieltä että ei sunkaan me tänne niitä maahanmuuttajia enempää tarvita. Pressavaaliehdokkailtakin kysyttiin. Vanhasen Matti sanoi että ottaisi tänne mieluiten lääkäreitä. Kas kun ei raketti-insinöörejä, anna mun kaikki kestää! Suomelle olisi lottovoitto jos saataisiin vaikka taksikuskeja, putkimiehiä tai lähihoitajia. Perssuomalaisten Timo Soinin mielestä ei ainakaan niitä picnic-pakolaisia. No ei niin, mutta maahanmuuttajalla ja pakolaisella ei tässä yhteydessä ole mitään tekemistä keskenään. Timo sen todennäköisesti tietääkin mutta hämmentämällä saattaa herua ääniä ulkomaalaisvihamielisiltä.

Se mitä tässä pitäisi kysellä on että miten ihmeessä me saamme tänne lisää ihmisiä. On osoittautunut ettei tänne Suomeen mitään ryntäystä olekaan, mitä en valtavasti ihmettele. Varmuuden vuoksi säädettiin EUn laajetessa siirtymäaikalait ettei taatusti saada uusista jäsenmaista apua eläkepommin purkutalkoisiin. Jos vaikka tänne tulee joku ulkkari opiskelemaan itselleen tutkinnon niin maan tavan mukaan saa pakata heti valmistuttuaan kimpsunsa kun oleskelulupa päättyy. Saa sitten kotopuolesta käsin hakea töitä Suomesta jos kiinnostaa.

No niin, sitten ois syytä vähän rauhoittua ja valmistautua Linnan juhlien seuraamiseen.
Iltaa, mitä itsenäisyys sinulle merkitsee?

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

"Iltaa, mitä itsenäisyys sinulle merkitsee?"

8o)